Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
09 april 2020 | 3 minuten leestijd

Xandra wordt opgeleid tot leerkracht basisonderwijs

Opgeleid worden tot leerkracht basisonderwijs: Juf Xandra

Het basisschoolonderwijs is: een creatief, veelzijdig en lonend beroep. Geen dag is hetzelfde en de betekenis van het woord ‘verveling’ zal je snel vergeten. Dit was het beroep dat ik van jongs af aan wilde gaan uitvoeren en dat heeft DIT IS WIJS mogelijk gemaakt.

Dankzij alle hulp heb ik de mogelijkheid gehad om in korte tijd te groeien tot juf

Momenteel sta ik drie dagen in de week voor de klas en geef ik les aan groep 7, terwijl ik op de overige twee dagen aan het studeren ben bij Inholland. Ik kan de theorie dus direct in de praktijk brengen en daar leer ik ontzettend veel van.
Mijn eerste weken voor de klas waren pittig. In die weken heb ik niet alleen de klas leren kennen maar vooral mezelf. Je klas is de grootste spiegel die je hebt en reflecteert ook aspecten over jezelf die je liever niet had gezien. Nog altijd ben ik ontzettend dankbaar voor alle hulp die mij geboden was en is. Zo kon ik op school zelf geregeld praten met de schoolcoach, kon ik bij Inholland discussiëren over de beste aanpak in bepaalde situaties en kreeg ik tevens ontzettend goede begeleiding vanuit DIT IS WIJS.
Dankzij alle hulp heb ik de mogelijkheid gehad om in korte tijd te groeien tot juf en, ondanks de soms zware weken, heb ik mijn weg kunnen vinden op de school en bij Inholland. Ik kan iedereen, met een droom om het onderwijs in te gaan, het traject aanraden.

Juf Xandra