Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
24 maart 2020 | 3 minuten leestijd

5 Tips om de beste digitale lessen te geven op het basisonderwijs!

Nog steeds videobellen veel docenten met hun leerlingen en collega’s. Maar het blijft een beetje stuntelen: eerst valt de verbinding weg, een minuut later doet het geluid het niet en even later praat iedereen door elkaar heen. Komen deze frustraties je bekend voor? Of vind je het moeilijk om optimaal thuisonderwijs aan te bieden? Lees dan snel verder voor onze tips!

Word een pro in videobellen

1. Goed licht

Zit je bij het raam? Ga dan met je gezicht naar het raam toe zitten, zodat je geen tegenlicht hebt. Geen raam waar je bij kunt zitten? Zet een lampje aan en dan het liefst eentje voor je gezicht, zodat het licht goed op je gezicht valt.

2. Goed geluid

Zorg voor goed geluid. Het is namelijk heel vervelend als je veel moeite moet doen om iemand te kunnen verstaan. Zorg dat het stil is als je belt en zet bijvoorbeeld de televisie en radio uit. (Als het kan, stuur de kinderen dan even naar hun kamer.) Ook kan het helpen om met oortjes of een koptelefoon te bellen. Zo hoor je niet alleen de mensen met wie je videobelt beter, maar zij kunnen jou ook beter horen omdat er een microfoontje dichter bij je mond zit.

3. Zit rechtop

Ga rechtop en goed voor de webcam zitten. Ten eerste kom je professioneler over als je aan tafel op een stoel zit in plaats van onderuitgezakt op de bank. Ten tweede zien de mensen met wie je videobelt, je maar klein afgebeeld. Zorg dus dat je goed in beeld bent.

4. Microfoon op mute

Zet je microfoon uit als iemand anders aan het woord is. Zo heeft niemand last van je achtergrondgeluiden en wordt er niet steeds door elkaar heen gesproken. Spreek in rondes en zorg er natuurlijk wel voor dat iedereen aan de beurt komt.

5. Internetverbinding

Sluit alle andere toepassingen op je computer of laptop. Door tabbladen en programma’s te sluiten die je niet nodig hebt tijdens het videobellen, zal je internetverbinding veel beter en sneller zijn.

Optimaal thuisonderwijs

Er zijn veel docenten die problemen ervaren met het aanbieden van optimaal thuisonderwijs. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen goed kwalitatief onderwijs krijgen aangeboden. Met onze ervaring met online lesprogramma’s kunnen wij jou of jouw school een handje helpen. Wij helpen graag door middel van trainingen en daarnaast kun je ook gebruik maken van één van onze leerkrachten met veel ervaring met onderwijs op afstand.

 

Meer informatie?

Redactie DIT IS WIJS

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.