Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
04 februari 2020 | 3 minuten leestijd

8 tips om jouw cv op te laten vallen als leerkracht of pedagogisch medewerker

Bij het selecteren van de sollicitanten wordt er vaak eerst naar de cv’s gekeken. Een cv laat een eerste indruk achter. Je kunt het zien als een visitekaartje. Volg de onderstaande tips voor een cv die eruit springt!

  1. Zorg voor een nette, overzichtelijke, maar creatieve lay-out. Office Word biedt een reeks verschillende cv-sjablonen aan, waar je mee kunt spelen. Wil jij jouw cv er echt laten uitspringen? Probeer dan een infographic te maken. Een infographic is een combinatie van tekst en beeld waarin je jouw werkervaring, opleidingen, certificaten, vaardigheden en personificatie kan zetten.
  2. Noteer je sterke vaardigheden in steekwoorden. Zo zien recruiters in één oogopslag duidelijk wat jouw skills zijn.
  3. Blijf je cv updaten en zet er alleen relevante informatie in. Check voordat je je cv opstuurt altijd eerst of hij past bij de eisen van de vacature.
  4. Vermeld je meest recente opleidingen en werkervaringen bovenaan.
  5. Heb je een LinkedIn account? Voeg dan een link naar je account toe aan je cv. Zo kunnen recruiters meteen jouw opleiding(en), ervaringen, vaardigheden etc. zien.
  6. Verstuur je cv in een pdf formaat en geef het een logische naam. Zo blijft de opmaak van je cv zoals je hem hebt bedoeld, verspringen er geen stukken tekst en wordt het geen rommeltje bij het uitprinten. Door je cv een logische naam te geven, kunnen recruiters je cv makkelijk terugvinden. Noem hem bijvoorbeeld Voornaam_Achternaam_cv.
  7. Voeg een representatieve foto van jezelf toe. Zo weten recruiters wie ze voor zich hebben.
  8. Last but not least… Controleer goed op spellings-en grammaticafouten! Je komt onprofessioneel over als er onnodige foutjes in je cv staan.

 

 

Meer informatie?

Redactie DIT IS WIJS

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.