Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
31 juli 2023 | 3 minuten leestijd

Zomers knutsels plezier!

Zomers knutsels! Nu de zomer volop aan de gang is en de vakantie voor de deur staat, is het tijd om de knutselspullen van het vorige seizoen op te bergen en plaats te maken voor vrolijke zomerse creaties! In deze blog lees je alles over zomer knutselen. Welke knutsels ga jij maken?

Wil jij je klaslokaal omtoveren tot een zomers paradijs? De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan zonnige strandtaferelen, kleurrijke bloemen, vrolijke zeedieren, zomervruchten, of zelfs complete tropische eilanden. Met een zak vol knutselspullen, creativiteit, en een flinke dosis zomerse vibes, wordt je klaslokaal binnen no-time een sfeervolle zomerplek.

 

1 Strandfeest slingers

 

Heb je nog gekleurde papieren, schelpen, en kralen over? Dan kun je deze prachtig gebruiken om levendige strandfeest slingers te knutselen! Perfect om je klaslokaal mee te versieren of om je eigen zomerse feestje op te vrolijken. Rijg de kralen en schelpen aan een draad in vrolijke kleuren, en voeg eventueel wat zomerse figuurtjes toe om het geheel nog feestelijker te maken. Hang de slingers op en geniet van de zomerse sfeer!

Benodigdheden:

 • Gekleurde papieren
 • Schelpen
 • Kralen

 

2 Zomerse wenskaarten maken

Hoe leuk is het om een zelfgemaakte zomerse wenskaart te ontvangen? Tijd om aan de slag te gaan met kleurrijke stiften, glitters, en stickers! Wil je het knutselen extra leuk maken voor de kinderen? Neem dan een mandje met zomerse natuurvondsten mee, zoals bloemen, bladeren, en schelpen. Deze kunnen als stempel gebruikt worden. Doop ze in verf en stempelen maar! Laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste zomerse kaarten om te delen met vrienden en familie.

Benodigdheden:

 • Karton
 • Glitter
 • Kleurrijke stiften
 • Verf
 • Natuurvondsten (bloemen, bladeren, schelpen)
 • Stickers

3 knutselen met wc rollen

De wc rollen komen ook in de zomer goed van pas voor creatieve knutselprojecten. Maak kleurrijke zonnetjes, zeedieren, ijsjes, of zelfs vrolijke zonnebloemen van de wc rollen. Beplak de rollen met papier of gebruik verf om ze om te toveren tot zomerse figuren. Voeg extra details toe zoals wiebeloogjes, glittertjes, of draadjes om het geheel nog levendiger te maken. De wc rollen zijn een veelzijdig knutselmateriaal, dus laat je fantasie de vrije loop en maak de mooiste zomercreaties!

 

4 Zomerse ijsjes van hand- en vingerafdrukken

Hou je ervan om lekker te kliederen? Dan is het tijd om met de hele klas zomerse ijsjes van handafdrukken te maken! Plezier gegarandeerd! Zorg voor grote vellen papier, verf de stelen van de ijsjes bruin en laat ieder kind een hand in verschillende kleuren verf dopen om de ijsjes te maken. Vervolgens kun je met vingerafdrukken de ijsjes versieren met vrolijke bolletjes in alle kleuren van de regenboog. Zijn de ijsjes klaar? Dan is het tijd om de handen te wassen en van een heerlijk ijsje te genieten!

Met deze zomerse knutselideeën wordt het een creatieve en kleurrijke zomer in jouw klas!

 

 

5 Zomerse dromenvangers maken

Wat is er nu mooier dan de zomerse dromen vangen? Met deze knutselactiviteit kunnen de kinderen hun eigen kleurrijke zomerse dromenvangers maken! Pak een stuk stevig papier en laat de kinderen er een mooie cirkel van knippen of knip ze vooraf uit. Daarna kunnen ze aan de slag met wol, kralen, veertjes en lintjes om hun dromenvangers te versieren. Laat ze hun fantasie gebruiken en de mooiste zomerse ontwerpen maken!

Eenmaal klaar, hangen de dromenvangers bij het raam of in de klas en worden ze een prachtige decoratie om de zomerse sfeer vast te houden. Het zal de kinderen inspireren om met een glimlach in slaap te vallen en te dromen over de magische avonturen die de zomer te bieden heeft.

Benodigdheden:

 • Stevig papier
 • Wol in verschillende kleuren
 • Kralen
 • Veertjes
 • Lintjes

Met deze zomerse dromenvangers kunnen de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en genieten van een knutselactiviteit die hen aan de zomer herinnert, zelfs als de vakantie voorbij is!

Geniet van de zomerse knutselplezier!