Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
24 mei 2021 | 3 minuten leestijd

6 redenen om bij een onderwijsdetacheerder te werken

Begin je als starter in het onderwijs of denk je erover de overstap te maken naar een baan die je meer flexibiliteit biedt? Dan is het werken voor een onderwijsdetacheerder misschien iets voor jou. Hoewel detachering niet ieders voorkeur heeft, heeft het veel voordelen. Ken jij ze al? Wij vertellen je er graag meer over. 

Onderwijsdetacheerder: ontwikkel in rap tempo 

Bij een onderwijsdetacheerder krijg je de kans om op verschillende scholen te werken. Hierdoor krijg je een uniek kijkje in verschillende keukens en kun je beslissen welke school of welk type onderwijs het best bij jou past. Je ziet veel scholen van binnen, werkt met veel verschillende mensen en bouwt niet alleen snel een groot netwerk op maar ook veel ervaring. Zo krijg je veel sneller de kans om stappen in je carrière te zetten dan wanneer je een paar jaar op dezelfde school blijft werken.

Ontdek wat bij je past 

Begin je net in het onderwijs of wil je je talenten herontdekken? Dan is een onderwijsdetacheerder de perfecte uitkomst. Je krijgt de kans om verschillende rollen en scholen uit te proberen, waardoor je straks precies weet wat bij jou past. En net zo belangrijk: wat er niet bij je past.

Een 9 tot 5 job is niet voor iedereen weggelegd. De ene onderwijsprofessional vaart lekker op een uitgestippelde structuur, terwijl de ander liever grip houdt op zijn of haar eigen planning. Ideaal voor mensen die naast hun werk nog iets anders willen doen, deels vast willen werken of verschillende scholen willen zien. Twijfel je of je echt op je plek zit? Overweeg detachering eens. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij een onderwijsdetacheerder? Bekijk dan onze vacaturepagina of ga het gesprek aan met een van onze collega’s. Zij helpen je graag aan een passende plek.  

Volg jij de pabo en wil je naast je studie werkervaring op doen? Overweeg dan om als invalleerkracht voor onze ad hoc pool te werken. Als invalleerkracht kun je ’s ochtends een belletje van onze afdeling planning krijgen met de vraag of je binnen een paar uur op een school kunt staan. Zo is geen een dag hetzelfde en kun je je dagen flexibel inrichten. Ideaal! Benieuwd naar de mogelijkheden? Je vindt diverse ad hoc docent vacatures op onze vacaturepagina. 

Persoonlijke coach die je helpt in je loopbaan

Sommige onderwijsdetacheerders, zoals DIT IS WIJS, leggen extra nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je de kans om opleidingen en trainingen te volgen en heb je jouw eigen aanspreekpunt en coach bij wie je terecht kunt met alle vragen rondom jouw loopbaan. 

Veel afwisseling

Gedetacheerd worden binnen het onderwijs betekent dat je op verschillende plekken werkt. Op meerdere scholen, voor verschillende klassen, met steeds nieuwe leerlingen en collega’s. Zo wordt jouw werk nooit saai; geen dag is hetzelfde! Werk jij liever voor een vaste klas of school? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Samen onderzoeken we wat het best bij jou en je wensen past. Ben jij klaar voor een nieuwe dag?

Wissel kennis en ervaring uit

Hoe fijn is het om te sparren met mensen uit jouw vak die jou precies begrijpen? Werken bij een onderwijsdetacheerder betekent onderdeel zijn van een netwerk van gelijkgestemden. Lopen jouw collega’s binnen detachering in het onderwijs tegen hetzelfde aan? En hoe pakken zij dat aan? Samen kom je verder! Wil jij jouw vraagstukken niet alleen met gelijkgestemden, maar ook met een coach bespreken? Meld je dan aan voor onze intervisie.

Dit biedt een gestructureerde vorm van intercollegiaal contact en geeft jou én de andere deelnemers de gelegenheid elkaar te bevragen, te ondersteunen en feedback te geven. Op deze manier kan je op een professionele basis van en met elkaar leren. Ben jij onzeker over een bepaalde situatie of wil je je handelen graag bespreken? Neem dan een casus mee naar deze training.

Meer informatie?

Orlando Ruijgrok

Ik help je graag op weg!
Neem contact op met mij.