Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
16 juli 2020 | 3 minuten leestijd

Dit zijn de 4 voordelen van een zomerschool

Door thuisonderwijs als gevolg van het coronavirus dreigen leerachterstanden groter te worden. Daarom investeert het kabinet in zomerscholen. Goed nieuws! Door maatwerk en individuele begeleiding daalt het aantal zittenblijvers. Zomerscholen zijn effectief om meer redenen. Dit zijn de 4 voordelen van het DIT IS WIJS zomerschoolprogramma.

Tóch over naar het volgende leerjaar

Een zomerschool biedt extra ondersteuning voor leerlingen die dat nodig hebben. Denk maar aan een Cito-toetsbootcamp voor het basisonderwijs of een maatwerktraject voor het voortgezet onderwijs. Door het bijspijkeren van kennis in de vakantieperiode gaan de leerprestaties in een korte tijd enorm omhoog. Zo is het voor veel leerlingen mogelijk om tóch over te gaan naar het volgende leerjaar. Voor ons is dit belangrijk, want elke leerling verdient het allerbeste onderwijs.

Leren met plezier

Door een zomerschool ervaren leerlingen dat leren écht leuk is. Hoewel er veel aandacht voor de kernvakken is, gaat alles toch nét even anders dan normaal op school. Wat dacht je van samen koken en ingrediënten afwegen om de rekenvaardigheden te stimuleren? Of tijdens een techniekles op het schoolplein een boomhut bouwen van papier-maché? Door belevingsgerichte activiteiten ervaren leerlingen onderwijs op een compleet andere manier. Dat werkt niet alleen motiverend, maar ook stimulerend voor de ontwikkeling. Bovendien zorgen leerzame excursies en actieve buitenlessen voor afwisseling. Zo blijft leren leuk, ook in de zomer!

Aandacht maakt onderwijs beter 

Iedere leerling is uniek en leert op zijn of haar eigen manier en tempo. De zomerschool biedt onderwijs op maat door individuele begeleiding. Omdat de klassen minder groot zijn dan gebruikelijk, kunnen leerlingen zich beter concentreren. Daarnaast zorgen kleine groepen ervoor dat iedere leerling de aandacht krijg die hij of zij verdient. Dat betekent meer tijd én ruimte voor het stellen van vragen. 

Vol vertrouwen het nieuwe schooljaar in 

Een goed begin is het halve werk! Door in de zomer door te leren, zakt opgedane kennis niet weg. Sterker nog: er wordt een hoop bijgeleerd. Dat betekent een goede voorbereiding én geen opstartproblemen voor het nieuwe schooljaar. Zo sluit iedere leerling met zelfvertrouwen de zomervakantie af. Een betere start van het nieuwe leerjaar bestaat niet! 

Sparren over het perfecte zomerprogramma bij jou op school? DIT IS WIJS heeft ruime ervaring met het organiseren van zomerscholen en praat je graag bij. Kijk voor informatie op onze website