Vacatures
Voor professionals
Voor scholen
Voor kinderopvang
DIT IS WIJS
Academy
dit-is-wijs
Zij-instroom opleiding van DIT IS WIJS

Verrijk uw schoolteam met frisse talenten

Als schoolleider of schoolbestuurder erkent u ongetwijfeld het belang van een divers docententeam. Door gebruik te maken van het zij-instroom traject van DIT IS WIJS kunt u uw team versterken met gemotiveerde professionals uit andere sectoren die een nieuwe carrière in het onderwijs nastreven.

werken-bij-dit-is-wijs
  • Home
  • Zij-instroom opleiding

Een unieke kans voor uw school

Een zij-instroom opleiding biedt de unieke mogelijkheid om talent van buiten de onderwijssector aan te trekken. Deze zij-instromers brengen waardevolle ervaring en een fris perspectief in uw team, wat kan leiden tot innovatieve onderwijsmethoden en een inspirerende leeromgeving voor uw leerlingen.

De toegevoegde waarde van zij-instromers
Zij-instromers dragen bij aan de diversiteit en dynamiek binnen uw team. Ze brengen een brede ervaring en nieuwe inzichten met zich mee die het leerproces kunnen verrijken. Door het verwelkomen van zij-instromers, investeert u in de toekomst van uw school en in de ontwikkeling van uw leerlingen.

Annemieke van der Groen

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“De samenwerking met DIT IS WIJS is erg prettig. Het team van de planning is zeer vriendelijk en professioneel. Zij doen hun uiterste best om de juiste persoon voor de juiste school te vinden. De communicatie tussen DIT IS WIJS en school loopt via verschillende kanalen. Wanneer er een invaller is gevonden krijgen we dat persoonlijk via de telefoon, via de app of via de e-mail te weten. De leerkrachten die in dienst zijn bij DIT IS WIJS zijn vriendelijke, vakbekwame mensen.”

Mirjam Hofland Adjunct-directeur RKBS De Christoffel

Waarom kies je voor DIT IS WIJS?

“Wij werken sinds vorig schooljaar intensief samen met ‘DIT IS WIJS’. Met name de snelheid van handelen en de korte lijnen in het contact hebben ervoor gezorgd dat wij kortdurende en langdurende vervangingen naar tevredenheid hebben kunnen oplossen.”

Annemieke van der Groen Directeur Basisschool de Poseidon

Onze richtlijnen

Wij opereren binnen de kaders van het onderwijs cao. Wij vinden het belangrijk dat er geen buitensporige salariskaders ontstaan die het onderwijs ontwrichten. Wij focussen ons liever op het bieden van goed werkgeverschap.

Wij streven ernaar dat onderwijskrachten in hun kracht staan en dat zij zich thuis voelen binnen de school. Zo verzorgen wij de juiste match tussen de onderwijskracht en de school. Professionals die reeds op hun plek zitten, benaderen wij niet.

Ook de onbenutte capaciteit in de markt is een aandachtspunt. We verzorgen gratis trainingen voor herintreders, we werven gepensioneerden om een dag mee te laten helpen en zetten vakkrachten in om leerkrachten te ondersteunen.

Het aanbieden van onze zij-instroomopleiding in diverse stromingen. Dit doen wij voor hbo’ers en mbo’ers in samenwerking met diverse Pabo’s en hogescholen. Zo vullen wij juist het werkveld aan met nieuwe leerkrachten.

Alle onderwijskrachten die bij ons actief zijn, krijgen een persoonlijke coach en een trainingsprogramma om zich verder te ontwikkelen. We hopen hiermee de uitstroom binnen het onderwijs te verminderen.

Extern inlenen vergt een betrouwbare samenwerking. Naast de financiële aspecten, staat vooral het kwaliteit van het onderwijs bij ons centraal. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen in kaart te brengen.

Samen met onze partners werken wij aan een wijze toekomst

Geinteresseerd in de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Laat uw gegevens achter en wij nemen direct contact met u op.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.